Skip to content

TEKNIK MENAMBAHKAN SUSU BADAN

TEKNIK MENAMBAHKAN SUSU BADAN

Masalah kesusutan susu badan merupakan salah satu perkara ngeri yang tidak diingini untuk berlaku kepada ibu. Persediaan untuk mengelakkan masalah ini harus dilakukan oleh para ibu lebih awal bagi mengelakkan komlikasi kesusutan susu badan daripada berlaku. 

Pada zaman sekarang, produk menambahkan susu badan boleh didapatkan para ibu di mana mana sahaja. Jika dahulu ianya harus didapatkan sendiri, kini para ibu dapat membeli produk menambahkan susu badan yang dijual di pasaran. 

Namun begitu, terdapat beberapa teknik yang dapat diamalkan oleh ibu selain daripada mengamalkan makanan atau minuman menambahkan susu badan. Antaranya adalah

1. Pemikiran positif. Para ibu harus sentiasa bertenang dan tidak panik dalam menangani hal ini. Ini adalah bagi mengelakkan para ibu daripada menjadi tertekan dimana ianya dapat menyumbang kepada masalah susut susu badan.

2. Memerah susu badan. Ini merupakan pengetahuan am dimana untuk mendapatkan susu badan yang banyak, ibu haruslah rajin memerah susu badan. Ramai yang berkata bahawa lebih banyak susu dikeluarkan maka lebih banyak susu dapat dihasilkan.

3. Banyakkan minum air masak. Tidak dapat disangkal bahawa air merupakan elemen penting untuk tubuh badan manusia jadi amat digalakkan bagi para ibu untuk meminum banyak air masak. Ianya dipercayai dapat membantu dalam melancarkan proses pengeluaran susu badan.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *