Skip to content

TEKNIK MENAMBAHKAN SUSU BADAN

Masalah susutnya susu badan merupakan salah satu perkara ngeri yang tak diingini untuk berlaku oleh para ibu. Persediaan untuk mengelakkan masalah ini harus dilakukan oleh para ibu lebih awal bagi mengelakkan komplikasi kesusutan susu badan ini daripada berlaku.

Pada zaman moden ini, produk untuk menambah susu badan mudah didapatkan oleh para ibu di pasaran. Jika dahulu ibu harus mendapatkan setiap bahan untuk membuat segala jenis makanan atau minuman yang boleh menggalakkan penghasilan susu badan.

Namun, terdapat juga beberapa teknik yang dapat diamalkan oleh ibu selain daripada mengamalkan makanan dan minuman tersebut :

  • Berfikiran positif

Para ibu harus bertenang dan tidak panik dalam menangani hal ini. Ini adalah bagi mengelakkan para ibu daripada menajdi tertekan dimana ianya dapat menyumbang kepada masalah susutnya susu badan.

  • Memerah susu badan

Ini merupakan pengetahuan am dimana untuk mendapatkan susu badan yang banyak, ibu haruslah rajin memerah susu badan. Lebih banyak susu dikeluarkan maka lebih banyak susu dapat dihasilkan.

  • Banyakkan minum air masak

Tidak dapat disangkal bahawa air merupakan elemen penting untuk tubuh badan manusia jadi amat digalakkan bagi para ibu untuk meminum banyak air masak. Ianya dipercayai dapat membantu dalam melancarkan proses pengeluaran susu badan.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *